Krokodýlí maso, žáby či cvrčci?
Největší kulinářský festival nabídne letos nevšední gastronomické pokrmy ve čtyřech městech. Letošní ročník, jehož oficiálním spolupořadatelem je FTV PRIMA a titulárním partnerem společnost BOSCH s divizí malých domácích spotřebičů, přichází také poprvé do jihomoravské metropole.
Kromě Plzně, Pardubic a Prahy bude právě Brno poprvé hostit tento gurmánský svátek.
Velká kulinářská show se odehraje během čtyř víkendů v uvedených městech a nabídne to nejlepší z klasické, molekulární nebo extrémní kuchyně. Návštěvníci se mohou těšit na jedinečnou gastronomii, živé show pod vedením věhlasných šéfkuchařů, soutěž o restauraci regionu a další doprovodný program.
Možnost ochutnat skvělou gastronomii si opět nenechají ujít desetitisíce lidí z celé republiky. Města Plzeň, Pardubice, Praha a Brno se během víkendů stanou místem vysoké kulinařiny z různých koutů světa. Největší gurmánský festival má letos několik novinek. Kromě hlavního pódia s bohatým programem, kde vystoupí kuchařská esa jako Zdeněk Pohlreich, Roman Vaněk, Marcel Ihnačák nebo Oldřich Sahajdák, se mohou návštěvníci těšit i na workshop stage nebo nově na pódium, které bude věnováno pražení kávy.
Hlavní pódium, které je tradičně nejoblíbenějších místem festivalu, se opět stane živou kulinářskou show s nejlepšími šéfkuchaři. Již pošesté se mohou návštěvníci pod jejich vedením naživo seznámit s přípravou nejrůznějších lahůdek nebo přímo na pódiu jejich jídla ochutnat. V interaktivní workshop stage si naopak mohou s některou z kuchařských hvězd sami uvařit rozmanité speciality. Pro gurmánské nadšence představí kuchaři nejen klasickou gastronomii, ale mohou zažít také molekulární kuchyni, extrémní catering nebo svět entomofágie – neboli pojídání hmyzu, který je nazýván surovinou třetího tisíciletí. Mimo jiné také poznají a ochutnají kuchařské umění zahraniční gastronomie. Představí se syrská, thajská nebo japonská kulinařina od opravdových mistrů svého oboru.
„Na letošním festivalu, který se koná již pošesté, se představí skvělé kuchařské show s řadou osobností spojených se špičkovou gastronomií. Pro návštěvníky je připravena celá řada opravdových gurmánských zážitků v příjemném venkovním prostředí plném zeleně. Show a doprovodné programy festivalu jsou určeny všem věkovým kategoriím a my věříme, že se víkendové festivaly stanou inspirací pro domácí kuchařské experimenty návštěvníků,“ říká Martin Nauš, pořadatel BOSCH FRESH FESTIVALU.
Součástí festivalu v každém městě bude soutěž o Regionální restauraci BOSCH FRESH FESTIVALU, které se zúčastní TOP restaurace daného regionu se svým soutěžním degustačním menu. Přímo na festivalu tak návštěvníci ochutnají některé opravdu mimořádné pokrmy. Pro milovníky lahodných moků, jako jsou víno a pivo, které k jídlu neodmyslitelně patří, budou připraveny ochutnávky z nejlepších vinařství a představí se známé i menší, či rodinné pivovary.
Termíny jednotlivých festivalů:
Brno: 7. až 8. května 2016
Plzeň: 20. až 22. května 2016
Pardubice: 18. až 19. června 2016
Praha: 25. až 26. června 2016
Více informací naleznete na webových stránkách festivalu: www.freshfestival.cz