Vaříte rádi pokrmy v jedné pánvi? Pak je tento recept přesně pro Vás.
Kromě pánve budete potřebovat ještě prkýnko na krájení ingrediencí, nůž a vařečku.
Pokrm tedy nejen rychle uvaříte, ale velmi rychle po vaření i uklidíte. To jistě uvítá nejeden kuchař.
Tuto večeři zvládnete, i když jste v kuchyni začátečníci a jeho příprava Vám nezabere více než 30 minut. Jako příloha se hodí rýže.
Pro 4 mlsouny:
1 červená paprika
250 g hrášku
1 chilli paprička
750 g vepřové panenky
3 lžíce sezamových semínek
125 ml sójové omáčky
2 lžíce medu
1 lžička kukuřičného škrobu
½ svazku koriandru
sůl, pepř
Brokolici natrháme na menší kousky. Papriku nakrájíme na proužky. Hrachové lusky rozkrojíme napůl. Chilli podélně rozřízneme, odstraníme semínka a nasekáme nadrobno. Maso nakrájíme na kousky. Sezamová semínka opražíme dozlatova na suché pánvi a dáme stranou. Ve stejné pánvi rozehřejeme olej a osmažíme na něm maso. Vyjmeme a do pánve přidáme papriku a brokolici, restujeme 3-4 minuty, pak přidáme hrášek ještě krátce orestujeme,. Zalijeme sójovkou a 100 ml vody. Přivedeme k varu. Poté přidáme med a maso a vše chvíli povaříme. Dochutíme solí a pepřem. Nakonec přidáme natrhané lístky koriandru a sezamová semínka.
Sandra Špačková
foto: Food & Foto, Hamburg