Kotlety zapečené s rajčaty a bramborami

Máte rajčata a chtěli byste je zpracovat? Caprese, rajčatová polévka a sugo na pizzu se vám omrzely?

Nevadí, upečte je spolu s novými bramborami a kotletami v troubě.

Jednoduché jídlo, které nasytí celou rodinu a všichni se budou olizovat.

Zkuste sami a podělte se s námi, jak vám chutnalo.

 

Pro 4 mlsouny:

1,2 kg rajčat
1 kg nových brambor
hrst tymiánu
sůl, pepř
7 lžic olivového oleje
4 vepřové kotlety

Rajčata rozpůlíme. Brambory dobře očistíme a podélně rozpůlíme. Tymián otrháme. Na plechu smícháme rajčata, brambory, tymián a 5 lžic oleje. Osolíme, opepříme a promícháme.

Troubu předehřejeme na 175 °C. Na pánvi rozehřejeme 2 lžíce oleje a maso na něm z obou stran zprudka opečeme, aby se maso zatáhlo. Dáme k zelenině na plech a přelijeme vypečeným tukem.
Pečeme asi hodinu a půl, dokud se maso trochu neoddělí od kosti. Po hodině pečení, můžeme plech přikrýt alobalem.

Nakonec dochutíme podle potřeby solí.

Sandra Špačková
foto: lecker.de


Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

*

Můžete používat následující HTML značky a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>