Letní kuchyně se často nese v duchu ovocných knedlíků.
Když už se vám ale knedlíky na sladko přejedly, oblíbených knedlíků se vzdávat nemusíte.
Příště si knedlíky naplňte italskou slaninou prorostlou masem – pancettou.
Použít ale můžete i francouzský nebo jiný voňavý typ slaniny, nebo třeba špek. Tak či tak, budete mít boule až za ušima.
3 vejce
250 ml mléka
100 g prorostlé slaniny
1 cibule
50 g salámu
6 lžic hladké mouky
sůl a pepř
muškátový oříšek
Pečivo nakrájíme na kostičky a dáme do mísy. Vejce rozšleháme v mléce, nelijeme na chléb a dáme na 20 minut odpočinout. Občas promícháme. Slaninu i cibuli nakrájíme na malé kostičky. Petržel nasekáme. Slaninu rozškvaříme na pánvi a přidáme cibuli a polovinu petržele. Dusíme dvě minuty. Salám nakrájíme a kostičky a smícháme s druhou polovinou petržele a vmícháme do směsi slaniny. Promícháme s máčeným pečivem a přimícháme mouku. Osolíme, opepříme a přidáme špetku strouhaného muškátového oříšku.
Asi 1,5 litru vody přivedeme k varu. Navlhčenýma rukama vytvarujeme asi deset knedlíků, dáme do vody a necháme táhnout (asi 15 minut).
Podáváme se strouhaným sýrem.
Sandra Špačková
foto: ivonnezanzucchi