Obzvláště v horkých letních dnech nemíváme příliš chuť na teplá jídla.
Ideální tak jsou zeleninové či ovocné saláty.
Nebojte se zkombinovat v jednom salátu ovoce i zeleninu.
Třeba takové hroznové víno je vynikající v kombinaci s plísňovými sýry a listy salátu.
Ochutnejte a podělte se s ostatními o váš názor.
Pro 4 mlsouny:
250 g hroznového vína
200 g kvalitního plísňového sýra
5 lžic olivového oleje
sůl, pepř
1 lžička třtinového cukru
1 lžička hořčice
Salát očistíme a natrháme. Kuličky hroznového vína rozpůlíme. Sýr nakrájíme na menší kousky. Všechno promícháme. Z oleje, octa, cukru, hořčice smícháme v zálivku a dochutíme solí a pepřem. Jako přílohu podáváme bílý chléb.
Sandra Špačková