Vynikající plněné papriky

Lámete si hlavu nad tím, co připravit k obědu?

Pusťte se do plněných paprik. Kdo má rád pikantní, může masovou směsí naplnit pálivou papriku, kdo pálivé nerad, nechť raději upřednostní ty nepálivé.

Příprava je velice snadná, jen promícháte maso, naplníte očištěné papriky a po půl hodince pečení je hotovo.

Papriky podávejte klidně zastudena, jsou i tak výborné.

Pro 4 mlsouny:

1 menší cibule
200 g balkánského sýru
400 g mletého masa (mix hovězího a vepřového)
½ citrónu + nastrouhaná kůra z něj
špetka římského kmínu
8 paprik
150 ml zeleninového vývaru
100 ml bílého vína
2 větvičky tymiánu
2 větvičky rozmarýnu
špetka skořice
pepř a sůl

Cibuli oloupeme a nakrájíme na drobné kousky. Balkánský sýr rozdrobíme. Obojí smícháme s masem a promícháme zbylé ingredience, kromě tymiánu a rozmarýnu. Z paprik odkrojíme konec, odstraníme jádřinec a semínka a papriky naplníme směsí. Papriky rozložíme do pečící mísy a zalijeme vývarem a vínem a na vrch položíme bylinky. Vložíme do předem vyhřáté trouby na 200 °C a pečeme 30 minut.

Martina Mlsná
foto: lidl.de


Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

*

Můžete používat následující HTML značky a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>