Lámete si hlavu nad tím, co připravit k obědu?
Pusťte se do plněných paprik. Kdo má rád pikantní, může masovou směsí naplnit pálivou papriku, kdo pálivé nerad, nechť raději upřednostní ty nepálivé.
Příprava je velice snadná, jen promícháte maso, naplníte očištěné papriky a po půl hodince pečení je hotovo.
Papriky podávejte klidně zastudena, jsou i tak výborné.
Pro 4 mlsouny:
200 g balkánského sýru
400 g mletého masa (mix hovězího a vepřového)
½ citrónu + nastrouhaná kůra z něj
špetka římského kmínu
8 paprik
100 ml bílého vína
2 větvičky tymiánu
2 větvičky rozmarýnu
špetka skořice
pepř a sůl
Cibuli oloupeme a nakrájíme na drobné kousky. Balkánský sýr rozdrobíme. Obojí smícháme s masem a promícháme zbylé ingredience, kromě tymiánu a rozmarýnu. Z paprik odkrojíme konec, odstraníme jádřinec a semínka a papriky naplníme směsí. Papriky rozložíme do pečící mísy a zalijeme vývarem a vínem a na vrch položíme bylinky. Vložíme do předem vyhřáté trouby na 200 °C a pečeme 30 minut.
Martina Mlsná
foto: lidl.de