Zbylo vám kuře od oběda a přemýšlíte, co s ním? Možností je samozřejmě „české rizoto“, nebo třeba domácí quesadilly. Jsou skvělé jako rychlý oběd. Stačí předem oloupat papriku a mít po ruce toustovač.
Jak oloupat papriku?
Papriku dáme do trouby rozehřáté na 220 °C a pečeme tak dlouho, až zhnědnou a vzniknou na nich puchýře. Poté opatrně dáme do sáčku nebo do fólie a necháme několik minut. Slupka se oddělí od dužiny a půjde snadno loupat.
1 oloupaná paprika
2 lžíce sušených rajčat
1 lžíce čerstvého oregána
½ hrnku sýru cheddar
4 tortillové placky
Ingredience nakrájíme na menší kousky a v míse promícháme. Předehřejeme toustovač. Naplníme placky (ne až po okraj), přeložíme a dáme na 2 – 3 minuty, dokud se sýr nerozpustí.
Sandra Špačková, recept Claire Brookman, Super Food Ideas
foto: Andrew Zouny