Jednoduché, rychlé, dobré. Tak se dají popsat tyto makaróny se šunkou a pórkem.
Ideální na dny, kdy nemáte čas vystávat v kuchyni a potřebujete se rychle a chutně nasytit.
Komu nevadí studená jídla nebo budou horké dny, ve kterých nic teplého nesneseme, může si tyto těstoviny připravit již den předem, uložit do krabičky a druhý den si je dát za studena.
My jsme je takto jedli a chutnaly nám i tak…
Pro 4 mlsouny:
sůl
2 menší cibule
2 stroužky česneku
2 pórky
200 g šunky(slaniny) na kostičky
pepř
muškátový oříšek
200 ml zeleninového vývaru
200 g čerstvého sýru
100 ml smetany
Makaróny uvaříme podle návodu na obalu. Mezitím nakrájíme na jemno oloupaný česnek a cibuli. Pórek podélně rozřízneme a zešikma nakrájíme na kostičky. Olej rozehřejeme na pánvi a osmažíme na něj cibuli s česnekem. Přidáme šunku a pórek a restujeme 3 minuty. Ochutíme solí, pepřem a muškátovým oříškem. Zalijeme vývarem a dusíme další 3 minuty. Makaróny slijeme a přimícháme k zelenině. Přimícháme čerstvý sýr a smetanu, přivedeme k varu. A můžeme podávat.
Sandra Špačková
foto: edeka.de