Kuřecí prsa s mrkví a kedlubnou v pomerančové omáčce

Máte velkou úrodu kedlubny, nebo ji prostě máte rádi? Užijte si ji , dokud je v sezóně.

Neváhejte ji ochutnat i v na první pohled netradičních kombinacích.

Poté co ochutnáte bramborovo – kedlubnový nákyp, určitě vyzkoušejte i kuřecí prsa s mrkví a kedlubnou v pomerančové omáčce. Zajímavá, ale velmi chutná kombinace, která bude chutnat i dětem.

 

Pro 4 mlsouny:

2 stroužky česneku
5 větviček tymiánu
1 svazek jarní cibule
200 ml čerstvé pomerančové šťávy
4 lžíce rostlinného oleje
sůl, pepř
600 g kuřecích prsních řízků
asi 600 g mrkve
2 kedlubny
4 lžíce másla
200 g smetany ke šlehání
350 g těstovin

Česnek oloupeme a nasekáme. Lístečky tymiánu otrháme. Cibulku nakrájíme na tenká kolečka. Vše smícháme se šťávou z pomeranče, olejem a ochutíme a pepřem. Kuřecí prsa očistíme a dáme do šťávy na 1 – 2 hodiny marinovat. Mrkev a kedlubnu oloupeme a nakrájíme na velice tenké a malé kousky. Maso dáme vyjmeme z marinády a necháme okapat. Na pánvi rozpustíme 2 lžíce másla, na kterém maso z každé strany 5-7 minut opečeme. Zeleninu dáme na zbylé rozehřáté máslo, osolíme a opepříme a dusíme doměkka. Těstoviny uvaříme podle návodu na obale. Maso dáme stranou a udržujeme v teple. Do vypečené šťávy přilijeme pomerančovou marinádu a smetanu a přivedeme k varu. Omáčku trochu zredukujeme. Maso nakrájíme na plátky a podáváme s těstovinami a omáčkou.

Martina Mlsná
foto: lidl.de


Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

*

Můžete používat následující HTML značky a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>