Úžasný lehký letní koláč

Konečně je tu léto a s ním na zahradách a pultech obchodů nepřeberné množství ovocných plodů.

Tak neváhejte a trhejte, sbírejte nebo kupujte a mlsejte. Co s nimi?

Všechny co nesníte jen tak na chuť, použijte do tohoto skvělého letního koláče.

Olizovat se budou všichni ti, na koho zbude byť jen jediný kousek.

 

 

na 12 kousků:

40 g mandlových jader
125 g másla
60 g moučkového cukru
150 g polohrubé mouky
Špetka soli
1 žloutek
tuk na vymazání formy
luštěninu na slepé pečení
600 g ovoce (borůvek, ostružin, malin, jahod apod.)
3 vejce
300 g zakysané smetany
50 g cukru
1 balíček vanilkového cukru

Mandle nasekáme do prášku a smícháme s máslem, moučkovým cukrem, špetkou soli a žloutkem rychle dohladka vyhněteme. Pokud bude potřeba, přimícháme trochu studené vody. Těsto necháme hodinu odležet a poté jej mezi foliemi rozválíme tak, abychom jím mohli vyložit tukem vymazanou formu o průměru 26 cm. Na těsto položíme pečící papír a zasypeme luštěninou. Vložíme do předem vyhřáté trouby na 200 °C a asi deset minut na slepo pečeme.

Mezitím očistíme ovoce a necháme jej okapat. Vejce, smetanu, cukr a vanilkový cukr vyšleháme. Formu vyjmeme z trouby. Odstraníme luštěninu s pečícím papírem a na těsto rovnoměrně rozprostřeme ovoce a přes ně přelijeme krém. Povrch uhladíme a vložíme do trouby na 30-35 minut. Vyjmeme z trouby a necháme vychladit a mlsáme.

Martina Mlsná
foto: lidl-rezeptideen.de


Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

*

Můžete používat následující HTML značky a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>