Letošní ročník gurmánského Beko Fresh festivalu 2018 se ponese v duchu prezentace nejvyšší domácí i zahraniční gastronomie.
S podtitulem „MILUJEME DOBRÉ JÍDLO!“ se letošní kuchyně bude soustředit na chuťově propracované delikatesy a extrémní gastronomii. Za tímto zážitkem se rozjedeme do čtyř měst - Českých Budějovic, Liberce, Plzně a Pardubic.
Všude představí nejen skvělé jídlo, ale také výborné víno a ukážou, jak vše snoubit k dokonalé harmonii.
Piálek & Jäger – oficiální vinařství Beko Fresh festivalu 2018
O chuťové pohárky návštěvníků se v kategorii Vinařství postará několik zástupců. Vinařství k degustaci nabídnou nepřeberné množství špičkových vín. Hlavním vinařstvím je i pro tento ročník Vinařství Piálek & Jäger z jižní Moravy. A že se jedná o partnera více než povolaného, dokazuje i fakt, že toto moravské vinařství zásobuje všechny české restaurace, které obhájily gastronomické ocenění michelinskou hvězdou – La Degustation Boheme a Field, ale také například Ambiente group, Grand Cru, Paloma Průhonice, Terasa u Zlaté Studně, Café Savoy, Alcron a mnoho dalších.
Jak vínem doladit vybrané pokrmy
Přímo na hlavním pódiu vám bude v průběhu festivalu someliér a vinař Kamil Piálek doporučovat, jak vybrat vhodná vína k jednotlivým degustačním menu. Každá kuchařská show na festivalu se neobejde bez jeho profesionálního a neméně zajímavého výkladu s konečným doporučením o nejvhodnějším propojení vína k danému pokrmu.
„Návštěvníkům bychom rádi nabídli naše klasiky s poukázáním na znojemský region, a to hned v několika kategoriích: z první kategorie bych rád vypíchl víno Freš, což je naše známkové cuvée určené pro dlouhé bezstarostné pití. Je to lehké suché víno s nižším alkoholem a vyšší kyselinkou. Hlavní nabídkou by pak měla být vína přímo určená do restaurací, konkrétně řada Sexenberg. Svůj prostor ale dostanou také vína z nejvyšší řady se zráním v sudech, jako Veltlínské zelené Extra v akátovém sudu nebo Chardonnay Reserva se sudem dubovým, která dodáváme do nejvyšších pater gastronomie,“ řekl k nabíce Piálek.
Kromě toho se však také rozhovořil o tom, čím se vyznačují vína sklizená v roce 2017. „Kromě standardní kvality přinesl ročník 2017 i vína s velkým zbytkovým cukrem, například Rýnský ryzlink a Hibernal dozrály do výběru z bobulí. Dokonce se u těchto hroznů projevila spíše vzácná, botrytická plíseň, což hotovému vínu s cca 100 g zbytkového cukru dodá specifickou chuť a aroma. Říká se mu víno s ušlechtilou plísní či víno z botrytického sběru a mezi milovníky víny se najde spousta těch, kteří na něj nedají dopustit. Pokud jste o tomto vínu doposud neslyšeli, je načase to změnit. Možná se díky účasti na Beko Fresh festivalu zařadíte mezi jeho příznivce!” poznamenal Piálek.
Vinařství Piálek & Jäger ročně vyprodukuje až 60 tisíc lahví a jeho filozofií je vyrábět co možná nejkvalitnější odrůdová vína ze znojemské vinařské podoblasti v malých šaržích kolem 3000 lahví. Na Beko Fresh festivalu nabídne většinu svého sortimentu, jako je tematické lehké cuvée Fresh, značková vína originální certifikace Znojmo a také již zmiňované Chardonnay Grand reserva.
PŘEDPRODEJ VSTUPENEK JE VÝHODNĚJŠÍ
Pro všechny zájemce připravili navíc organizátoři možnost si zakoupit vstupenky v předprodeji v sítích GoOut, Ticketportal nebo online na www.freshfestival.cz/vstupenky.
Cena vstupenky v předprodeji (100 Kč za osobu) zahrnuje navíc lákavý bonus v podobě „školy čepování piva“ Pilsner Urquell s pravým Masterem Bartenderem!
VSTUPNÉ:
Na místě: 100 Kč jednodenní vstup (České Budějovice, Liberec)
Na místě: 150 Kč jednodenní vstup (Pardubice, Plzeň)
Předprodej s bonusem: 100 Kč vč. vstup + škola čepování piva Pilsner Urquell
ZTP a děti do 130 cm vstup zdarma
TERMÍNY JEDNOTLIVÝCH FESTIVALŮ:
Plzeň, 19. – 20. 5. 2018 (OC Plaza Plzeň)
Liberec, 26. – 27. 5. 2018 (Sportovní areál VESEC)
České Budějovice, 9. – 10. 6. 2018 (Výstaviště České Budějovice)
Pardubice, 16. – 17. 6. 2018 (Dostihové závodiště)