Quesadilla je pšeničná tortilla naplněná masovou směsí a strouhaným sýrem opečená z obou stran. Druhů náplní je spousta a nenajdou se dva stejné recepty. Každá rodina a každý kuchař má svůj originální recept.
Quesadilla v překladu znamená „malá věc se sýrem“ a se sýrem určitě nešetřete. Dodá jídlu šmrnc.
Nemusíte se striktně držet receptu, oživte recept něčím svým. Placky můžete naplnit vlastně čímkoli, co máte rádi.
Pro 4 mlsouny:
2 stroužky česneku
1 limeta
sůl, pepř
2 lžíce olivového oleje
1 žlutá paprika
200 g sýru gouda
8 pšeničných placek
80 g čerstvého sýru typu lučina
Kuřecí maso očistíme a nakrájíme na malé kousky. Česnek prolisujeme a smícháme s limetkovou kůrou, solí, pepřem a lžící oleje. Zálivkou pokapeme maso a necháme alespoň deset minut marinovat. Poté na pánvi rozehřejeme olej a maso na něm ze všech stran opečeme. Mezitím rajčata a papriku nakrájíme na plátky. Goudu nastrouháme. 4 tortilly namažeme čerstvým sýrem a naplníme rajčaty, paprikou, masem a strouhaným sýrem. Přiklopíme zbylými tortillami a krátce opečeme na pánvi z obou stran. Chutná výborně s guacamole.
Martina M.
foto: Lottie Griffiths, Unsplash