Pikantní kuřecí játra

Játra sice patří k těm nezdravým jídlům, u kterých odborníci na výživu nedoporučují jejich konzumaci. Kdo by však odolal jednochudé přípravě a skvělému pikantnímu výsledku?

Pro 2-3 mlsouny:

1 dl horké vody

2 lžíce sádla

1/2 kg kuřecích jater

polohrubá mouka

1 lžička provensálského koření

3 ks cibule

mletý černý pepř

olivový olej

2 lžičky sójové omáčky

5 stroužků česneku

Zeleninu oloupeme a nakrájíme nadrobno. Kuřecí játra pečlivě omyjeme. Na sádle osmažíme cibuli spolu s česnekem dozlatova. Přidáme nakrájená kuřecí játra a osmahneme.  Asi po 5 minutách přidáme pepř a provensálské koření a znova osmahneme asi 3 minuty. Zalejeme vodou a dusíme asi 10 minut. Zasypeme moukou, zalijeme sójovou omáčkou a podle potřeby ještě dochutíme kořením. Necháme přejít 3 minuty varem a můžeme podávat.

rdc


Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

*

Můžete používat následující HTML značky a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>