Kuřecí játra se šťávičkou

Pro 2-3 mlsouny:

1/2 kg kuřecích jater

2 malé cibule

1/2 lžičky soli

1/4 lžičky pepře

2 lžíce ostrého kečupu

1 lžíce sojové omáčky

1 lžička worcestru

1 lžička sladké papriky

3  žloutky

1 lžička solamylu s trochou vody na zahuštění

3 lžíce oleje na orestování jater

1,5 – 2,5 dl vody podle toho kolik chcete mít šťávy

Játra nakrájíme na kousky cca 1,5×1,5 cm, cibuli nakrájíme na plátky a orestujeme na pánvi (nesolené). Když jsou játra téměř hotová přidáme marinádu, kterou jsme si udělali smícháním soli, pepře, kečupu, sojové omáčky, worcesterské omáčky, papriky a žloutků. Zalijeme vodou, krátce povaříme a zahustíme solamylem. Podáváme s rýží, nebo s hranolky.


Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

*

Můžete používat následující HTML značky a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>