Přivádí vás kombinace hrášku s mátou do rozpaků? Ale kdepak! Je to velice chutné a zajímavé spojení chutí.
Hrách je nyní snadno k dostání, využijte jeho sezóny a uvařte z něj tuto dobrotu. Díky nízké nutriční hodnotě hrachu vám po této polévce nebude těžko a budete plní sil.
S její konzumaci si dejte pozor, v případě, že trpíte na zažívací potíže. V některých případech totiž může hrách způsobovat plynatost.
Pro 4 mlsouny:
svazek jarní cibulky
3 malé cibule
4 lžíce oleje
600 g hrášku
svazek máty
sůl
pepř
4 lžíce hustého jogurtu
Celer očistíme, můžeme ho i oloupat a nakrájíme na malé kousky. Z jarní cibule sloupneme horní vrstvu a nakrájíme na kolečka. Cibuli oloupeme nakrájíme na jemno. Na pánvi rozehřejeme olej, Všechnu připravenou zeleninu na něm podusíme. Přidáme hrášek, zalijeme vývarem a přivedeme k varu. Pod pokličkou vaříme po dobu 15 minut. Očištěnou mátu natrháme a přimícháme do polévky. Několik lístků dáme stranou na ozdobení. Za pomocí mixéru polévku rozmixujeme. Ochutíme solí a pepřem. Polévku podáváme s řeckým jogurtem, ozdobenou mátou.
Martina M.
foto: www.lecker.de