Hrachová polévka s mátou

Přivádí vás kombinace hrášku s mátou do rozpaků? Ale kdepak! Je to velice chutné a zajímavé spojení chutí.

Hrách je nyní snadno k dostání, využijte jeho sezóny a uvařte z něj tuto dobrotu. Díky nízké nutriční hodnotě hrachu vám po této polévce nebude těžko a budete plní sil.

S její konzumaci si dejte pozor, v případě, že trpíte na zažívací potíže. V některých případech totiž může hrách způsobovat plynatost.

Pro 4 mlsouny:

300 g řapíkatého celeru
svazek jarní cibulky
3 malé cibule
4 lžíce oleje
600 g hrášku
750 ml zeleninového vývaru
svazek máty
sůl
pepř
4 lžíce hustého jogurtu

Celer očistíme, můžeme ho i oloupat a nakrájíme na malé kousky. Z jarní cibule sloupneme horní vrstvu a nakrájíme na kolečka. Cibuli oloupeme nakrájíme na jemno. Na pánvi rozehřejeme olej, Všechnu připravenou zeleninu na něm podusíme. Přidáme hrášek, zalijeme vývarem a přivedeme k varu. Pod pokličkou vaříme po dobu 15 minut. Očištěnou mátu natrháme a přimícháme do polévky. Několik lístků dáme stranou na ozdobení. Za pomocí mixéru polévku rozmixujeme. Ochutíme solí a pepřem. Polévku podáváme s řeckým jogurtem, ozdobenou mátou.

Martina M.

foto:  www.lecker.de


Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

*

Můžete používat následující HTML značky a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>