Halloweenský recept na useknuté prsty

hallooweenske prsty

Pro Halloween jsou typické nejen dýňové pokrmy, ale i strašidelné recepty.

Oblíbený je například krvavý pudink ze smetany, mléka, pudinku, šlehačky, vanilkového cukru a červené marmelády. Muffiny zdobené jako příšery, marcipánové oční bulvy, nebo třeba pizza v podobě lebky nebo dýňové hlavy.

Vše záleží jen na vaší fantazii.

Inspirujte se a upečte si marcipánové usekané zombie prsty.

Na 20 prstů:

10 celých loupaných mandlí
1 vejce
250 g marcipánové hmoty
60 g moučkového cukru
špetka kypřícího prášku
30 g mouky
1 lžíce mléka
+ pečící papír

Mandle přepůlíme. Vejce oddělíme. Bílek vyšleháme s marcipánem, moukou, cukrem a kypřícím práškem do hladkého těsta. Troubu předehřejeme na 175 °C. Plech vyložíme pečícím papírem. Z těsta ve dlaních vyválíme 20 válečků ve velikosti prstů a položíme na plech. Za pomocí nože do válečků naznačíme klouby a ohyby prstů a na konec přitlačíme madle, aby připomínaly nehty. Žloutek vyšleháme s mlékem a každý prst směsí potřeme. Dáme do trouby a pečeme 15-20 minut. Podáváme vychlazené.

Konce prstů nakonec můžeme namočit do červené marmelády, aby prsty vypadaly useknuté.

Martina M.
foto: Darren W


Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

*

Můžete používat následující HTML značky a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>