Pro Halloween jsou typické nejen dýňové pokrmy, ale i strašidelné recepty.
Oblíbený je například krvavý pudink ze smetany, mléka, pudinku, šlehačky, vanilkového cukru a červené marmelády. Muffiny zdobené jako příšery, marcipánové oční bulvy, nebo třeba pizza v podobě lebky nebo dýňové hlavy.
Vše záleží jen na vaší fantazii.
Inspirujte se a upečte si marcipánové usekané zombie prsty.
Na 20 prstů:
1 vejce
250 g marcipánové hmoty
60 g moučkového cukru
30 g mouky
1 lžíce mléka
+ pečící papír
Mandle přepůlíme. Vejce oddělíme. Bílek vyšleháme s marcipánem, moukou, cukrem a kypřícím práškem do hladkého těsta. Troubu předehřejeme na 175 °C. Plech vyložíme pečícím papírem. Z těsta ve dlaních vyválíme 20 válečků ve velikosti prstů a položíme na plech. Za pomocí nože do válečků naznačíme klouby a ohyby prstů a na konec přitlačíme madle, aby připomínaly nehty. Žloutek vyšleháme s mlékem a každý prst směsí potřeme. Dáme do trouby a pečeme 15-20 minut. Podáváme vychlazené.
Konce prstů nakonec můžeme namočit do červené marmelády, aby prsty vypadaly useknuté.
Martina M.
foto: Darren W