Máte rádi zahraniční kuchyni a rádi ochutnáváte recepty až ze zámoří? Pak si uvařte mexickou pochoutku Fajita. Historie tohoto pokrmu sahá ke konci 20. století a brzy poté se stal populární i v Evropě. Vyzkoušejte si ho doma uvařit sami.
Pro 3-4 mlsouny:
2 lžíce rostlinného oleje
1 cibule nakrájená na proužky
500 g kuřecích prsou nakrájených na tenké proužky nebo hovězí svíčkové (ideálně přes noc naložené v oleji a kajenském koření)
1 zelená paprika nakrájená na proužky
1/2 čajové lžíce kmínu
1/2 čajové lžíce papriky
1/2 čajové lžíce kajenského koření
1/2 čajové lžíce česnekového prášku
1/2 čajové lžíce oregana
½ čajové lžíce sušeného koriadru
1 lžíce limetkové štávy
sůl a pepř
tortilly
V hmoždíři nebo misce nejprve smíchejte kmín, kajenské koření, česnek, papriku a oregáno.
Cibuli pak osmažte na pánvi dokud nezměkne. Poté přidejte koření a za stálého míchaní smažte. Přidejte nakrájenou papriku. Pak přidejte vodu a přiveďte k varu. Vhoďte do směsi maso a smažte dokud nezměkne a nevypaří se šťáva. Přidejte sůl a pepř a limetkovou šťávu.
Tortilly ohřejte na pánvi nebo v mikrovlnné troubě.
Podávejte naplněné v tortillách nebo samostatně na pánvi spolu se salsou, guacamole a kysanou smetanou.
rdc
foto: Ella Olsson, Unsplash