Pokud chcete prožít radost z mlsání, pak si uvařte tyto lahodné medailonky. Postup přípravy je velmi jednoduchý a nezbývá než dodat: dobrou chuť.
Pro 4 mlsouny:
4 vepřové nebo telecí řízky
100 g anglické slaniny
8 rajčat nebo plechovka rajského protlaku
1 cibule
stroužek česneku
4 lístky šalvěje
1 bobkový list
4 kuličky nového koření
4 kuličky černého pepře
špetka tymiánu
sklenka bílého vína + na zapíjení
voda na podlití
rostlinný olej
sůl
Řízky nakrájíme na větší kousky, prudce osmahneme na oleji, na kterém jsme osmahli anglickou slaninu nakrájenou na drobné kostičky. Přidáme cibuli nakrájenou najemno a kousky oloupaných rajčat nebo protlak, zastříkneme vodou a dusíme do poloměkka. Pak vsypeme koření a ještě chvíli za stálého podlévání společně podusíme. Naposledy podlijeme vínem a nakonec do šťávy vmícháme stroužek česneku. Nezapomeňte před podáváním vytáhnout kuličky koření. Podává se ideálně s brambory nebo rýží.
Sandra Š.
foto: Farhad Ibrahimzade, unsplash