Archiv receptů

  • 114 dobrých rad, tipů a triků do kuchyně – 1. díl

    Přidáno admin on Út, 06/03/2012
    kuchyne_vareni_kuchynska-linka_unsplash

    1. Pudink se vám už nikdy nepřipálí, když hrnec (zejména dno) před vařením vymažete máslem. A navíc bude hladší a vláčnější. 2. Ostrost křenu pomůže otupit mléko. Příliš ostrý a štiplavý křen bude jemnější, když ho na půl hodiny naložíte do kyselého mléka. 3. Papírová utěrka zabrání zvlhnutí brambor. Pokud uvařené brambory nepodáváte okamžitě, často [...]

  • Pikantní kuřecí játra

    Přidáno admin on Po, 05/03/2012

    Játra sice patří k těm nezdravým jídlům, u kterých odborníci na výživu nedoporučují jejich konzumaci. Kdo by však odolal jednochudé přípravě a skvělému pikantnímu výsledku? Pro 2-3 mlsouny: 1 dl horké vody 2 lžíce sádla 1/2 kg kuřecích jater polohrubá mouka 1 lžička provensálského koření 3 ks cibule mletý černý pepř olivový olej 2 lžičky sójové [...]