Archiv receptů

  • Šašlik

    Přidáno admin on Út, 24/04/2012
    shashlik

    Šašlik je marinované maso a svým způsobem se jedná o jistý druh kebabu. Šašliky se zpracovávájí na grilu napíchnuté na tzv. šampurách (kovových jehlách). Jehly je možno nahradit špejlemi, dbejte však na to, aby se vám při grilování nevznítily. Původ tohoto jídla není zcela znám, traduje se však, že ho připravovali už tatarští válečníci, kteří [...]

  • Desatero při zpracování zeleniny

    Přidáno admin on Po, 23/04/2012
    zelenina

    Vlastní zeleninu trháme těsně před kuchyňskou úpravou. Kupovanou zeleninu dopravujeme domů v papírovém obalu, nikoliv v mikrotenovém sáčku. V chladničce uchováváme zeleninu zabalenou do papíru nebo ji vložíme seříznutou částí u kořene do nádoby s nízkou vrstvou vody a dáme ji do chladu a temna. Nejdéle můžeme uchovat kořenovou zeleninu ve sklepě (v chladu a temnu), v písku. [...]