Archiv receptů

  • Tiramisu

    Přidáno admin on Pá, 01/06/2012
    tiramisu

    Tiramisu, pochází z italského Toskánska, občas se mu říká i Toscan Trifle: Toskánská maličkost. Dezert prvně spatřil světlo světa ve městě Siena při příležitosti návštěvy vévody Cosimo de’Medici III, kde jej pro něj vytvořili místní kuchaři. Po této události se mu říkalo „zuppa del duca“. Dezert vévodu tak uchvátil, že si jeho recept odvezl s sebou [...]

  • Fazolky Adzuki aneb královny fazolek

    Přidáno admin on Čt, 31/05/2012
    adzuki

    Jsou to fazolky pěstované především v Japonsku, kde jsou velmi oblíbenou luštěninou. Vynikají svou jemnou oříškovou chutí. Jsou stravitelné lépe než ostatní luštěniny a mají pozitivní vliv na chod ledvin. Podle čínsko-japonské medicíny jsou ledviny centrem životní energie, díky tomu mají tyto fazolky velký význam i v jing jang harmonii. Obsahují vysoký obsah fosforu, vápníku [...]