Archiv receptů

  • Minestrone

    Přidáno admin on Út, 17/07/2012
    minestrone-unsplash

    Původně byla součástí chudé kuchyně a šlo o velmi skromné jídlo, které se podávalo namísto hlavního jídla. Dnes celosvětově uznávaná osvěžující zeleninová polévka. Název je tvořen italským slovem minestra, v překladu polévka, a příponou -one, ta naznačuje, že jde o velkou polévku. Velká proto, že je velice zdravá, silná a sytá a že již není [...]

  • Paštika z kachních jater

    Přidáno admin on Po, 16/07/2012

    Pâté, Pastate, Paste nebo hezky česky paštika. V mnoha zemích je tato dobrota považována za vrchol gastronomie. Paštiky mají bohatou tradici, a to nejen v Čechách. Belgičané a Francouzi jsou snad největšími konzumenty paštik a mohlo by se zdát, že právě oni jsou její stvořitelé, omyl, již ve starém Egyptě a Řecku se paštiky v [...]