Archiv receptů

  • Ratatouille

    Přidáno admin on St, 01/08/2012
    ratatouille

    Zeleninová lahůdka pocházející z města Nice. Slovo ratatouille znamená v původním významu žrádlo nebo blaf. Ale věřte, že tento „blaf“ je pořádné žrádlo! Je to opravdu pochoutka, která se výtečně hodí pro udržení štíhlé linie. Pokrm lze podávat jako lehký samostatný chod, jako zeleninovou přílohu nebo jako náplň do slaného koláče quiche. Poměr zeleniny by měl být [...]

  • Hovězí veverka

    Přidáno admin on Po, 30/07/2012
    rump-steak-unsplash

    Jedná se o svalový úpon bránice, dříve se mu také říkalo „řeznická panenka”, protože si ho řezníci nechávali pro sebe. Tento šťavnatý kus masa díky svému prokrvení vyniká výjimečnou konzistencí a chutí. Má výraznou hovězí chuť. Veverku lze rychle upéct na grilu nebo na pánvi. Někteří jsou přesvědčeni, že právě hunger steak je to jediné [...]