Archiv receptů

  • Quinoa

    Přidáno admin on Út, 07/08/2012
    quinoa

    Quinoa aneb merlík chilský je nenáročná, vysokohorská plodina. Obyvatelé horkých oblastí Jižní Ameriky ji pěstují bezmála 6000 let a od nepaměti tvořila jejich hlavní potravinovou složku. Indiáni nazývali merlík „matkou všech obilovin“, byla to pro ně posvátná rostlina. Je opravdu pozoruhodné, jak tato rostlina dokáže přežít v takových nadmořských výškách. Zrnka quinoy mají vysokou nutriční [...]

  • Kapr na kari

    Přidáno admin on Po, 06/08/2012
    ryba

    Konzumaci kapra bychom neměli omezit jen na vánoční svátky. Pravidelná konzumace ryb prospívá našemu zdraví, a to především díky obsahu omega-3 nenasycených mastných kyselin. Tyto kyseliny zabraňují ukládání tuku v cévách. Preventivního účinku však dosáhneme teprve při konzumaci 1-2 rybích pokrmů týdně. Dalším faktorem, který řadí kapra mezi potraviny, které by neměly chybět ve zdravém [...]