Archiv receptů

  • Harissa

    Přidáno admin on Po, 13/08/2012
    harissa

    Harissa je velmi ostrá, červeně zbarvená kořenící chilli pasta pocházející z Tunisu. Harissa je dosti pálivá, obsahuje ale také ingredience, které její ostrost mírní. Kombinuje se s česnekem, díky kterému dostává pořádný říz, s kmínem pak přibývá vůně. Je oblíbená na Středním Východě, obzvláště pak v Alžíru a Maroku. Jako stolní koření se dosti podobá indonéskému sambalu. Používá [...]

  • Margarita

    Přidáno admin on Pá, 10/08/2012
    margarita

    Koktejl Margarita se zrodil na Divokém Západě v době zlaté horečky. Kdo jej však namíchal jako první, není známo. Jedna z leged praví, že ji umíchal mexický barman jako vzpomínku na svou milou. Ta jej měla svým vlastním tělem zachránit před kulkou a následně umřela v jeho náručí. Koktejl se proslavil mimo jiné i seriálem [...]