Archiv receptů

  • Datle, rychlý zdroj energie

    Přidáno admin on Čt, 04/10/2012

    Datlovník obecný je kulturní, pěstovaná palma, rozšířená od severní Afriky přes Blízký východ až po pravý břeh řeky Indu. Původně pochází z oblasti Přední Asie, z oblasti Mezopotámie. Odtud se datlová palma vlivem člověka úspěšně rozšířila do rozsáhlých suchých a teplých oblastí. Nejlepší datle jsou z Tunisu a z Iráku. Tyto země jsou zároveň největšími [...]

  • Špagety s vlašskými ořechy

    Přidáno admin on St, 03/10/2012
    spagety s orechy

    Vlašské ořechy jsou symbolem Vánoc a zimy. Právě říjen je však obdobím, kdy “vlašáky” dozrávají. Toho je třeba využít, protože vlašské ořechy jsou přímo studnicí zdraví prospěšných látek. Vlašské ořechy jsou doslova nabité cennými látkami. Obsahují zejména rostlinné omega-3 mastné kyseliny, vitamíny E, B6, rostlinné steroly, vlákninu, polyfenoly, draslík, hořčík, bílkoviny, vlákninu a arginin. Tyto [...]