Archiv receptů

  • Alsaský salát

    Přidáno admin on Po, 08/10/2012

    Alsaský salát pochází z francouzsko-německého pomezí, které je krajem vína, piva i pálenek. Zdejší kuchyně je velmi vydatná. Často se skládá z uzeného, vepřového masa, zelí a tak se poněkud odlišuje od pokrmů ostatních francouzských kulinářských oblastí. Alsasko vnáší do francouzské kuchyně nové vydatné pokrmy mnohdy bizardních jmen, jako je např. slavná „choucroute alsasciennne“. Ani [...]

  • Zabaglione

    Přidáno admin on Pá, 05/10/2012

    V Benátkách i ve Florencii vás budou ujišťovat o tom, že právě na jejich území tento dezert vznikl. O původu tohoto dezertu se však traduje následující legenda. Koncem 15. století se stal čestným korouhevníkem města Orvieta vojevůdce Paolo Baglioni. Při jedné z četných bitev oblehl pevnost Scandiano a přikázal vojsku získat potraviny na venkovských farmách. [...]