Archiv receptů

  • Omeleta z lilků

    Přidáno admin on St, 10/10/2012
    omeleta 2

      O prvních omeletách byly zmínky již v Perské říši. Odtud se pak přes Střední východ a severní Afriky dostaly do Evropy. V každé zemi omeleta dostala svou vlastní podobu. Svůj název používaný dodnes získal tento pokrm  již v 16. století ve Francii. Samotný název omelette má původ ve starofrancouzském výrazu lemelle znamenajícím tenký plech [...]

  • Halibut s jogurtovou omáčkou

    Přidáno admin on Út, 09/10/2012

    Halibut neboli Platýs černý je původem z Dánska, kde je rozšířený od Svalbardu po Biskajský záliv. Vyskytuje se také severozápadní oblasti Atlantiku. Jedná se o opravdu velkou rybu, dorůstá totiž až do délky 4 m a vážit může až 300 kg. Tělo je relativně štíhlé a dlouhé. Halibut je lahodná ryba o velmi nízkém obsahu [...]