Archiv receptů

  • Restovaný losos s bulgurovým salátem

    Přidáno admin on Út, 30/10/2012

    Je losos vaší oblíbenou rybou, ale nechcete s jeho přípravou strávit moc času? Pak vyzkoušejte tuto úpravu. Vaše tělo to jistě ocení, neboť ryby jsou důležitým přírodním zdrojem jódu. Právě jód hraje ústřední roli v našem metabolismu v regulaci hormonů. Maso lososa je navíc velmi bohaté na obsah bílkovin, vždyť ve 100 g je obsaženo [...]

  • Gulyás, pravá maďarská polévka

    Přidáno admin on Po, 29/10/2012

    Gulyás je maďarská polévka, která je pochopitelně typickou maďarskou specialitou. Slovem „gulyás“ byl původně označován jen pastýř dobytka, ale dnes gulyás má význam jak pastýře, tak polévky. Během období buržoazní národní revoluce se tato polévka přestěhovala z pastýřských kotlíků do kuchyňských hrnců bohatých lidí. Tento pokrm se stal proto velmi módním a vlasteneckým. Původně byl [...]