Archiv receptů

  • Čokoládové soufflé

    Přidáno admin on Pá, 02/11/2012

    Slovo soufflé je odvozeno od slova souffler, která znamená “nafouknout”, ve volnějším překladu se pak výraz používá pro “vyhodit”. Název je tedy odvozen přesně podle toho, co můžeme při přípravě tohoto dezertu očekávat. Nedostaví-li se kýžený výsledek, můžeme dezert vyhodit. Mezi úspěchem a neúspěchem je při přípravě soufflé velice tenká linie. Nejdnomu slavnému kuchaři se [...]

  • Kustovnice čínská, klenot čínské medicíny

    Přidáno admin on Čt, 01/11/2012

    Kustovnice čínská, známá také jako goji (čti godži) se v Číně používá již po staletí jako omlazující ovoce. Vzhledem se podobá našemu šípku, vysušená je pak podobná brusinkám. Kustovnice je asi tři metry vysoký keřík s úzkými tmavě zelenými listy původem z Asijského kontinentu. Plody kustovnice čínské dnes rostou v severní a západní oblasti Číny, [...]