Archiv receptů

  • Čerstvé fazole se saturejkovou omáčkou

    Přidáno admin on Út, 06/11/2012

    Saturejka je známá již přes 2000 let. Už ve starém Římě jí ochucovali omáčky a ocet. V jižní Itálii ji tradičně používají na ryby či jehněčí. Listy saturejky podporují trávení a pomáhají odbourat pocit plnosti, zmírňují nadýmaní a přinášejí úlevu při plynatosti a kolice. Saturejka vám z fazolí vykouzlí vynikající mlsání. Tak se pusťte do díla. Pro [...]

  • Tapenáda, olivová lahůdka

    Přidáno admin on Po, 05/11/2012

    Již ve druhém století považoval římský lékař Galien olivy za všelék na mnohé neduhy. Ze stejného období byla jako lék podávaná pasta zvaná tapeno. Ta se vyráběla z česneku, květů kaparovníků a olivového oleje. V Římě si tuto pastu oblíbili a stále častěji ji podávali nejen jako medicínu, ale jako pochutinu. V této podobě se pasta dochovala po [...]