Archiv receptů

  • Torrijas

    Přidáno admin on Pá, 16/11/2012

    Torrijas je velice jednoduchý španělský moučník. Je to velmi starý pokrm původem z jižního Španělska. Vznikl díky snaze spotřebovat starý chléb. Jde o plátky bílého chleba či bagety namočené v mléce, cukru a vejcích, usmažených v olivovém oleji. Jeho přípravu zvládne i naprostý začátečník a nezabere více než 15 minut. Pro 4 mlsouny: 1 velkou bagetu mléko [...]

  • Polníček salát s oříškovou chutí

    Přidáno admin on Čt, 15/11/2012

    I v těchto chladných dnech můžeme naše talíře obohatit listovou zeleninou. Kozlíček polní aneb Polníček znali a pěstovali již ve starém Římě. Téměř v celé Evropě roste i volně v přírodě. Chutnější jsou však zahradní odrůdy. Ve velkém se pěstuje zejména ve Středomoří, ale také v Německu, Belgii či Dánsku. Snadno jej můžete vysít i na [...]