Archiv receptů

  • Dušený zajíc na pepři

    Přidáno admin on Út, 08/01/2013

    Maso zvěřiny je vysoce aromatické a má svou osobitou vůni. Výrazný podíl na tom mají různé voňavé silice, které jsou obsaženy v jejich stravě. Chuť a jakost je ovlivňována také dobou, kdy je zvěř lovena, stářím a pochopitelně zdravotním stavem. Zaječí maso má poměrně intenzivní zvěřinovou chuť. Výtečně se hodí pro pečení či dušení s [...]

  • Pastinákovo – pórkový krém

    Přidáno admin on Po, 07/01/2013

    Pórek obsahuje biologicky vysoce hodnotné bílkoviny a také vzácný vitamin B1. Pochlubit se může i vysokým obsahem vitaminu C. Látky obsažené v pórku podporují trávení, povzbuzují výkon jater a žlučníku. Napomáhá také ke stabilizaci kostí. Pastinák je zdrojem vitaminu A, C, E a B6. Působí močopudně a také proti nadýmání. Máte-li chuť na polévku, pak [...]