Archiv receptů

  • Křenovo-bramborová polévka

    Přidáno admin on Út, 22/01/2013

    Tato chuťově neobvyklá a velice výrazná polévka chytí za jazýček všechny mlsouny, co mají alespoň trochu rádi křen. Pro 4 mlsouny: 1 l zeleninového vývaru 200 ml zakysané smetany 3 menší brambory špetka muškátového oříšku 1 svazek kopru 200 g uzeného pstruha 3 lžíce citronové šťávy 4 lžíce zavařeného strouhaného křenu sůl pepř Nejprve dáme [...]

  • Piccata Milanese

    Přidáno admin on Po, 21/01/2013

    Proslulý vídeňský řízek zná jistě každý. Jeho původ ale není z Vídně, ale již ze starověkého Řecka. Jedna z legend praví, že vídeňský řízek má svůj prapůvod ve středověkých jídlech, kterým položili základ byzantští obchodníci svým zvykem pojídat maso s tenkými plátky zlata. O to samé se pokusili i benátští kupci, ale církev takové chování zakázala. [...]