Archiv receptů

  • Mineola, tak trochu jiná mandarinka

    Přidáno admin on Čt, 24/01/2013

    Mineola vznikla v  Orlandu na Floridě. Byla vyšlechtěna z grapefruitu Duncanu a mandarinky Dance. Jelikož citrus Orlando již existoval, nese jméno podle dalšího floridského ovocného centra Mineole. Mineola je ve skutečnosti odrůdou ovoce známého jako Tangelo, které se objevilo již před více než 300 lety v jihovýchodní Asii. Tento citrus je křížencem mandarinky s pomelem. [...]

  • Ovocná hořčice

    Přidáno admin on St, 23/01/2013

    V originále Mostarda di frutta. Typická mostarda má sladkokyselou chuť a používá se jako přísada k masům, drůbeži, sýrům a mořským rybám. Mostarda je charakteristické konzervování ovoce, kde se prolíná intenzivní chuť hořčice se sladkou chutí kandovaného ovoce. První známý psaný recept na tuto přísadu se objevil v Ouverture kuchyni kuchaře Lancelot de Casteau v [...]