Archiv receptů

  • Kančí kýta na Char siu

    Přidáno admin on Po, 28/01/2013
    char siu

    O tom, že je maso zvěřiny vysoce aromatické, jste se mohli přesvědčit již při přípravě zajíce na pepři. Pokud nevíte co s kančí kýtou, rozhodně vyzkoušejte tuto pikantní úpravu. Char siu omáčku můžete zakoupit ve specializovaných prodejnách. Její příprava však není nikterak složitá a nezabere více než pár minut. Budete se jen olizovat. Pro 4 [...]

  • Recept na čokoládové muffiny

    Přidáno admin on Pá, 25/01/2013

    Vznik prvních muffinů se datuje do 11.století do Walesu. Jejich pojmenování je odvozeno od francouzského výrazu „moufflet“, což znamená jemný chléb. První dochované psané recepty pochází z Británie z poloviny 18. století. Muffiny se nejprve vyráběly ze zbytků chleba, sušenek a rozmačkaných brambor a byly pochoutkou pouze pro služebnictvo. Později se jejich obliba rozšířila také [...]