Archiv receptů

  • Medové špízy s okurkovo řeřichovým salátem

    Přidáno admin on Út, 05/02/2013

    Tyhle špízy se hodí nejen na grilování, ale i jako rychlé pohoštění pro nečekanou návštěvu. Zdánlivě nudné jídlo bezvadně doplní lehký okurkový salát, kterému řeřicha dodá ten správný šmak. Pro 2 mlsouny: 500 g salátové okurky 2 kelímky bílého jogurtu 4 lžíce citronové šťávy sůl, pepř cukr hrst řeřichy 2 kuřecí prsa 2 lžíce oleje [...]

  • Bylinkové špecle

    Přidáno admin on Po, 04/02/2013

    Podle historiků se v roce 1725 objevila první písemná zmínka. Špecle však byly základem švábské kuchyně již od středověku. To dokládají středověké malůvky, na kterých byly speciální prkna na výrobu špeclí. Špecle byly nedílnou součástí tamější kuchyně. Když švábští rytíři následovali knížete Barbarossa při jeho tažení do Svaté Země, součástí jejich výbavy bylo kromě meče i [...]