Archiv receptů

  • Chinkali

    Přidáno admin on St, 20/02/2013

    Chinkali (Khinkali) je gruzínské národní jídlo, které nesmí chybět na žádném slavnostním stole. Jsou to těstovinové knedlíčky plněné mletým masem. Do mletého masa se ale přidává petržel a koriandr, a právě tyto bylinky dodají pokrmu tu pravou chuť. Říkáte si, poměrně fádní jídlo? Možná, ale jen do doby, než poprvé ochutnáte. Jaký druh mletého masa [...]

  • Tuřínová polévka se sušeným úhořem

    Přidáno admin on Út, 19/02/2013

    Zaujal vás článek o tuřínu? Ještě jste jej neochutnali? Už to dále neodkládejte a uvařte si tuto netradiční polévku. Nezdráhejte se přidat do polévky i sušené ovoce, polévka tak získá úplně jiný rozměr. Pro 4 mlsouny: 600 g tuřínu 1 malý stroužek česneku 1 lžíce oleje 30 g másla 1 lžíce cukru 125 ml bílého [...]