Archiv receptů

  • Štika na zelenině

    Přidáno admin on St, 27/02/2013

    Štika je druhým největším dravcem našich vod. Patří mezi dražší a exkluzivnější ryby. Nevyskytuje se totiž tak běžně jako třeba pstruh. Zajímavé na štice je, že nejméně kostí obsahuje ocasní část ryby. Pokud si štiku sami nechytneme a nevykucháme, platí jako u všech ryb, že nejlepší je kupovat čerstvou chlazenou rybu na ledu. Štika je [...]

  • Brambory se zelím a kurkumou

    Přidáno Veronika on Út, 26/02/2013

    Zaujaly vás účinky kurkumy? Nač s jejím ochutnáním čekat. Pro začátek můžete vyzkoušet tuto netradiční chuťovou kombinaci. Je to sice bezmasé jídlo, ale díky zelí vás dodatečně zasytí. Pro 4 mlsouny: 500 g zelí (předvařeného) 60 g sušených meruněk 60 g čočky 600 g brambor 250 g zeleninového vývaru 1 lžička mleté papriky 1 lžička [...]