Archiv receptů

  • Libeček – přírodní maggi

    Přidáno admin on Čt, 14/03/2013

    Libeček lékařský je velice bujná trvalka, která dorůstá až 2 metrů. Pochází z Persie a na naše území se dostala v devátém století a v kuchyních získala nezastupitelné místo. V dřívějších dobách bývala vysazena v klášterních zahradách, kde ji používali jako koření i jako lék. Chuť libečku je velice výrazná a často se mu přezdívá [...]

  • Pražma na paprikových bramborech

    Přidáno admin on St, 13/03/2013

    Pražma, druhým jménem doráda, je vynikající volbou při dietě. Je to mořská ryba s pevným bílým a velice šťavnatým masem a jen malými kostmi. Rozlišujeme celkem mezi třemi druhy. Pražma královská, pražma růžová a pražma šedá s tou se však setkáme jen ojediněle. Pražma se perfektně hodí na pečení, smažení či grilování. Vaření se příliš [...]