Archiv receptů

  • Velikonoční polévka s křepelčími vejci

    Přidáno admin on St, 27/03/2013

    Touto fantastickou velikonoční polévkou zaujmete i ty nejnáročnější hosty. Díky netradičním ingrediencím je ideální volbou pro nadcházející sváteční dny. Křepelčí vejce jsou ve srovnání se slepičími 4-5 krát menší. Věděli jste, že toto malé vejce předčí slepičí vejce  svými vynikajícími dietetickými vlastnostmi, vysokým obsahem železa, hořčíku, vápníku a vitamínu B a také velmi nízkou hladinou [...]

  • Osterpinzen

    Přidáno admin on Po, 25/03/2013

    Osterpinzen jsou rakouskou podobou českého mazance. Tyto malé bochánky v sobě skrývají mnohou symboliku. Vejce je symbolem plodnosti. Kulatý tvar má oslavovat Slunce, které je v době Velikonoc zdrojem života v přírodě. Tři zářezy, které se dělají na povrchu bochánku znamenají otce, syna a Ducha svatého. Upečte si letos o Velikonocích tuto rakouskou dobrotu. Na 3 bochánky: 500 [...]