Archiv receptů

  • Potočnice – zelí svatého Patrika

    Přidáno admin on Čt, 11/04/2013

    Potočnice lékařská, je známá a uznávaná v celosvětové kuchyni a právě nyní začíná období, kdy je potočnice lékařská nejchutnější. Už název napovídá, že ji v přírodě lze najít v příkopech, potocích a u pramenů. V nížinách a horských oblastech se s ní můžeme setkat v celé Evropě, dokonce i v chladném Dánsku. Irové jí nazývají [...]

  • Kuřecí prsa se zeleninou a bazalkovým tvarohem

    Přidáno admin on St, 10/04/2013

    Není nad jednoduchou rychlou večeři plnou zeleniny. Nemusíte asi lámat hlavu, jakou přílohu k ní budete podávat. Kupte čerstvé bagetky, namísto tatarské omáčky nebo majonézy, umíchejte domácí omáčku z tvarohu a bazalky a chutné mlsání je na světě.  Pro 4 mlsouny: 300 g tvarohu 4 lžíce minerální vody 1 svazek bazalky sůl pepř 2 menší [...]