Archiv receptů

  • Křenovo-bramborový krém s ředkvičkami

    Přidáno admin on Po, 15/04/2013

    Křen, ředkvička a javorový sirup – zcela nesmyslná kombinace, říkáte si? Ale kdepak. Tato nezapomenutelná kombinace je naprosto delikátní a výtečně se hodí k této krémové polévce, kterou neurazíte ani tu nejnáročnější návštěvu. Pro 4 mlsouny: 120 g cibule 1 stroužek česneku 200 gbrambor 30 g másla sůl pepř cukr 150 bílého vína 150 ml zeleninového vývaru [...]

  • Charoset

    Přidáno admin on Pá, 12/04/2013

    Charoset je ovocno-ořechová pasta, který má znázorňovat maltu, ze které naši předkové stavěli v Egyptě domy. Tento pokrm židé připravují spolu s dalšími pěti tradičními pokrmy na Pesach – jeden ze tří poutních svátků. Pesach představuje cestu člověka z otroctví ke svobodě. Charoset má mnoho podob složení. V Egyptě jej Židé připravují ze směsi rozinek [...]