Archiv receptů

  • Siven s chřestovým ratatouille

    Přidáno Veronika on St, 08/05/2013

    Siven je lososovitá ryba dovezená koncem 19. století do Evropy ze Severní Ameriky. Poznat jej od ostatních druhů našich lososovitých ryb není příliš obtížné, jako jediný má světlé skvrny na tmavším podkladu. Tvarem těla i způsobem život se siven podobá pstruhům. Existují různé druhy mezi něž patří například siven americký, siven severní a u nás [...]

  • Ficelle Picarde

    Přidáno admin on Út, 07/05/2013

    Pod tímto tajemným názvem se skrývají zapečené palačinky se šunkou a houbovou omáčkou, přelité omáčkou Mornay. Tento pokrm je specialitou regionu Picardy nacházejícím se na severu Francie. V originálním receptu palačinky plní šunkou a houbami. Existuje však mnoho jiných úprav – bez šunky, přidáním chorizo salámu aj. Omáčka Mornay je populární sýrová omáčka pocházející z [...]