Archiv receptů

  • Vodnice – žádná dýmka, chutná zelenina

    Přidáno Veronika on Čt, 30/05/2013

    Vodnice je velmi starobylá zelenina, původem z alžírských hor. Dříve se pěstovala jako olejnina, později pro zdužnatělý kořen kulovitého tvaru. Dužnina nabývá barev dle odrůdy od bílé po oranžovou. Vodnice byla vždy nedílnou součástí českého jídelníčku, předtím než byly dovezeny brambory se využívala jako příloha. Díky snadnému pěstování byla velmi oblíbená v dobách nedostatku. Poté [...]

  • Hrachová polévka s mátou

    Přidáno Veronika on St, 29/05/2013

    Přivádí vás kombinace hrášku s mátou do rozpaků? Ale kdepak! Je to velice chutné a zajímavé spojení chutí. Hrách je nyní snadno k dostání, využijte jeho sezóny a uvařte z něj tuto dobrotu. Díky nízké nutriční hodnotě hrachu vám po této polévce nebude těžko a budete plní sil. S její konzumaci si dejte pozor, v případě, že trpíte na [...]