Archiv receptů

  • Čokoládové sušenky

    Přidáno Veronika on Pá, 07/06/2013

    Tyto sušenky jsou na přípravu velmi jednoduché. Samotná příprava vám zabere přibližně 25 minut, ale pečení a následné stydnutí a tuhnutí krému zabere celou hodinu. Sušenky by se měly nechat pořádně odležet. Ti, kterým sušenky vydržely do dalšího dne, říkají, že odležené jsou totiž mnohem chutnější. Pokud sušenkami chcete pohostit nečekanou návštěvu, nechejte krém krémem [...]

  • Zelené fazolky, pro lepší trávení

    Přidáno Veronika on Čt, 06/06/2013

    Zelené fazolky jsou nedozrálé plody fazolí, které se konzumují i se svým stonkem. První dochované zmínky o nich se objevily v Peru 8 tisíc let před našim letopočtem. Do evropského jídelníčku se dostaly zásluhou Kryštofa Kolumba. Fazolky jsou bohaté na železo, vápník, draslík, hořčík, mangan. Mají velký obsah vlákniny a bílkoviny. Z vitamínů obsahují vitaminy [...]