Archiv receptů

  • Amarantovo mrkvová polévka

    Přidáno Veronika on St, 12/06/2013

    Říkáte si, že od zítřka se začnete stravovat zdravěji? Začněte raději už dnes, jakmile ochutnáte tuto jednoduchou polévku, budete litovat, že jste ji nejedli už dříve. Polévka se skládá ze zdravé quioi a amarantu. Amarant, nebo-li svaté zrno, patří mezi nepravé obilniny. Často je používaná při bezlepkové dietě, neobsahuje totiž bílkovinu zvanou lepek. Naopak obsahuje [...]

  • Ciambotta

    Přidáno Veronika on Út, 11/06/2013

    Ciambotta je pokrm pocházející z jižní Itálie. Již po staletí si nad ním pochutnávají italští farmáři a postupně se k nim začali přidávat i jiní. Vlastně by se dalo říct, že se jedná o vegetariánský guláš. Ačkoli by někteří z vás mohli nad vegetariánským jídlem ohrnout nos, u tohoto pokrmu se o to ani nepokoušejte. [...]