Archiv receptů

  • Lilek, nedoceněná zelenina

    Přidáno Veronika on Čt, 04/07/2013

    Lilek vejcoplodý je stará kulturní rostlina, jejíž původ bychom pravděpodobně našli v době starověkého Egypta. V Indii a Pákistánu byl velmi oblíben už před čtyřmi tisíci lety a dodnes si tam drží své výsadní postavení v jídelníčku. Pěstování lilku jako užitkové rostliny, proniklo do Evropy asi v 17. století a v dnešní době se usadil [...]

  • Pečená zelenina s bůvolí mozzarellou

    Přidáno Veronika on St, 03/07/2013

    Tento zeleninový pokrm by Italové zařadili do antipasti. Antipasti jsou předkrmy, které se podávají buď jednotlivě, nebo formou obloženého stolu. K antipasti se velice často podává pečivo a olivový olej, pečivo se pak namáčí do oleje a pojídá se k předkrmu. Pečená zelenina je v tomto pokrmu doplněná buvolí mozzarellou. Mozzarella je vláčná, lehce pružná [...]