Archiv receptů

  • Papriky plněné mletým masem

    Přidáno Veronika on Út, 27/08/2013

    Není nad jednoduchou přípravu. Příprava těchto plněných paprik vám nezabere více jak 20 minut. Během půl hodiny, kdy se papriky zapékají si stihnete třeba přečíst noviny a odpočinout si.   Pro 4 mlsouny:   2 červené a 2 žluté papriky 1 cibule 150 g rýže sůl ½ svazku jarní papriky 4 lžíce olivového oleje 400 [...]

  • Indické kičrí

    Přidáno Veronika on Po, 26/08/2013

    Kičrí (khitchri, kitchari) patří mezi ajuvérdské jídlo. Ajurvéda je věda o zdravém žití pocházející z Indie. V receptech vycházejících z tohoto myšlení se hojně používá římský kmín, kurkuima, zázvor, hřebíček, kardamon či asafoetida. Asafoedita je pro svůj sirný zápach označovaná jako čertovo lejno. Jedná se o výrazně zahřívající koření s mnoha léčebnými efekty. Proto je [...]