Archiv receptů

  • Čekankovo-dýňový salát s teplou zálivkou

    Přidáno Veronika on Út, 10/09/2013

    Léto ještě pořádně neskončilo a trzích a pultech obchodů se začínají objevovat podzimní suroviny. Oranžovou královnou podzimu je bezpochyby dýně. Ta dokáže obohatit nejeden pokrm a o tomto salátu ani nemluvě. Spolu s prosciuttem, čekankou získáte skvělé lehké voňavé jídlo, ke které můžete podávat třeba opečenou očesnekovanou bagetu.     Pro 4 mlsouny:   6 [...]

  • Cozido à Portuguesa

    Přidáno Veronika on Čt, 05/09/2013

    Cozido je dušený pokrm, který se připravuje z hovězího, kuřecího masa, spolu s mrkví, zelím, někdy tuřínem, uzenou klobásou (např. chouriço), bramborami a rýží. V Portugalsku se můžete setkat s velkým množstvím tlustého masa, či dokonce s prasečíma ušima. Původně to bylo jídlo prostých rolníků. Dnes se jedná o jeden z nejoblíbenějších a neznámějších portugalských [...]